google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Hvilken sumpskildpadde skal jeg vælge?

Forbudt terrapin. Selv mange erfarne skildpaddeejer, har svært ved at genkende denne sumpskildpaddeart. Køb den ikke!

Først, anskaf dig ikke en sumpskildpadde på Den Blå Avis eller Gul & Gratis, hvis det er en person der bare skal af med sin skildpadde. De fleste af de sumpskildpadder er syge! Sælger kan ikke se, deres skildpadde er syg! Mellem 60-80% af de skildpadder der sælges af private, der bare skal af med deres sumpskildpadder, de dyr er ikke raske.

Din skildpaddehobby, risikerer at komme skidt fra start. 

Er du nybegynder: ABC kom godt i gang

!!! Guløret og rødøret terrapiner må du ikke købe! Lov imod invasive skildpadder

Du vil nok gerne have både en hun og en han sumpskildpadde, når du starter. Dyrehandleren, kan ikke fortælle dig, hvilken skildpaddeunge der er en hun eller en han. Men, det kan god være, at de vil forsøge alligevel! Sumpskildpadder skal normalt være teenager (over 1 år gamle) inden man med sikkerhed kan kønsbestemme dem.

Denne side er opdateret d.6. feb. 2023

Hun moskusskildpadden er vores favorit, til begynder

Alm. Moskusskildpadde (Sternotherus odoratus)

Moskusskildpadder. Skildpadder ABC anbefaler dig, at vælg en hun moskusskildpadde.

Hvis du er nybegynder, i skildpaddehobbyen.

Pris i dyrehandlen for en unge er ca. kr.500

Vi har normalt en del moskusskildpadder klar til adoption. kr.150-200

Hvorfor er hun moskusskildpadden vores favorit? Fordi moskusskildpadder ikke bliver særlig store 10-13cm i skjoldlængde. Et 200/250 liters akvarium, kan udmærke indrettes til en lille flok moskusskildpadder, på 3-4 dyr.

Vælger du en lidt ældre moskusskildpadde, fra os, i stedet for en lille unge fra dyrehandlen, så sikrer du dig, at den lidt ældre moskus. vil klare sig godt i dit akvarium. Vælger du den lille unge, hvilket vi godt kan forstå, de er ikke lette at modstå. Du skal være klar over, at de små unger har en noget højere dødelighed, end de lidt ældre moskusskildpadder. 

Vi anbefaler aldrig begynder at få en han moskusskildpadde med hjem. Den skal du vente med til du bliver mere erfaren og har et stort akvarium.

Læs mere om de problemer en han moskusskildpadde kan give dig og dit akvarium: Aggressive skildpadder

Cooter

Andrew holder her en cooter hun, der kan blive over 40 cm. i skjoldlængde.
Denne cooter, der kun er få centimeter stor, når du køber den hos din dyrehandler.
Fotograf George L. Heinrich.

Cooter. Vi ser desværre, at mange dyrehandler sælger sumpskildpaddearten cooter, til nybegynder af skildpaddehobbyen. Hvilken er den sikre måde at ødelægge en spirende interesse for hobbyen. Medmindre du starter ud med en havedam. 

Pris i dyrehandlen kr.350-400


Mere om havedam

Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du reelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, vil opnå en skjoldlængde på 25-45 cm. + hoved, ben og hale, det er lige så stor som en bageplade, i en ovn!!! 

Har du ingen erfaring, og skal din skildpaddehobby blive en succes, så skal du ikke købe denne sumpskildpaddeart. Denne sumpskildpadde skal have virkelig meget plads, der kun findes i en stor og sikret havedam. 

Men, kan du tilbyde din cooter en havedam, så er det en pragtfuld sumpskildpadde, der virkelig tager sig godt ud i en stor havedam. Cooter hører ikke hjemme én af de små støbte "plastikdamme", man kan købe i enhver planteskole og grave ned i sin have, de bliver for små inden længe og sumpskildpadder kan generelt ikke overleve en vinterdvale i sådan dem.

Kinesiske trekølsskildpadder

Kinesiske trekølsskildpadde bliver tit solgt som en moskusskildpadde. Mange dyrehandler, kan ikke genkende denne skildpaddeart.

Kinesiske trekølsskildpadde. Denne art, anbefaler vi ikke nybegynder.


Pris i dyrehandlen kr.400-500


Vil du kun have en enkelt kinesisk trekøl, så er det en udmærket art til nybegynder. Sætter du flere sammen, så kan du hurtig risikerer, at blive gråhåret før tid.

Denne skildpaddeart, sælges tit som en moskusskildpadde, i dyrehandlen! Du forventer, at få en lille sumpskildpadde med hjem. I stedet for kan du risikerer at få en sumpskildpadde med hjem, der kan opnå en skjoldlængde på 30 cm! 

Kinesiske trekølsskildpadder kan afvige meget i størrelse. De kan som voksne måle i skjoldlængde mellem 12-30 cm. Typisk for denne art er at skildpadden har tre langsgående køl på skjoldet. Unger af kinesiske trekøl og moskusskildpadder ligner meget hinanden.

Kinesisk trekøl kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den kinesiske trekøl i en havedam. Gennem vinteren vil skildpadden gå i dvale, på bunden af dammen. 

Sumpskildpadder i havedam

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadder

Falske landkortskildpadde kaldes også Mississippi.

Det er en rolig sumpskildpadde. Vi anbefaler denne skildpaddeart til nybegynder. Vi er aldrig blevet bidt af denne skildpaddeart.


Pris i dyrehandlen kr.400-500

Men, skildpadden får en skjoldlængde på op til 27 cm. Skildpadden skal have et stort akvarium, mindst 500 liter, når skildpadden er voksen. Der er normalt stor forskel på en hun og en han i størrelse. Hanner bliver tit, ikke større end 12 cm. i skjoldlængde. Pris hos dyrehandlen ca.500

Falske landkortskildpadder kan holdes i en sikret havedam, om sommeren. 

Lidt mere erfarne skildpaddeejer, har succes med at holde den falske landkortskildpadde i havedammen, hele året rundt. Hvor dyrene om vinteren, ligger i dvale på bunden, af dammen, under de rette forhold. Hvor der blandt andet skal være en god gennemluftning/iltning, af dammen.

Mere om de rette forhold: Dam & skildpadder

Medmindre du har en havedam, så er det en pragtfuld skildpadde. Cooter kan opnå en skjoldlængde på helt op til 45 cm. + hoved, ben og hale.

Denne art, kan give dig grå hård i hovedet!

Men, kun, hvis du har plads til denne sumpskildpadde.

Måske er landskildpadder noget for dig?

Landskildpadder der spiser kvalitetsfoder fra vores SkildpaddeShop.dk

Måske finder du ud af at sumpskildpadder ikke er noget for dig, så kan landskildpadder måske være det?


Pris i dyrehandlen, afhænger af art: kr.1200 - 2500


Mere om landskildpadder

720 l. akvarium til moskusskildpadder

Akvariet står hos Skildpadder ABC med 8 moskusskildpadder i, dyrene lever deres liv i rolige omgivelser og med kun minimale forstyrrelser. Kun sjældent kommer der en ny moskusskildpadde til, de fleste moskusskildpadder har levet sammen i flere år.

Ro, er det vigtigste, hvis man vil se sine moskusskildpadder, oppe på land, hvilket vi gør dagligt.

Del siden