google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

06-10-2022

Hvorfor lægger min sumpskildpadde ikke æg?

Foto. Denne rødøret terrapin kommer næppe til at lægge æg. Forklaring til billedet, finder du nederst👇


Hvorfor lægger min sumpskildpadde og moskusskildpadde ikke æg?


Desværre er der mange sumpskildpadder og moskusskildpadder, hunner der ikke lægger æg eller kommer til at lægge æg.

En rask sumpskildpadde, hun er typisk kønsmoden, når hun er ca. 5. år gammel og vil nu jævnligt lægge æg. 

Raske hunner vil lægge æg, uanset om der er en han i anlægget, sammen med hende.


Du kan spørge: "Hvorfor lægger min sumpskildpadde og moskusskildpadde ikke æg, den er 6. år gammel?"


Mange køber en voksen sumpskildpadde på nettet, tit af personer, der ikke længere har "tid" til sin skildpadde. Selv om du gør alting rigtigt, så er det ikke sikkert at du får held med, at få din sumpskildpadde vil lægge æg.


Det kan skyldes, måske har skildpadden ikke været passet ordentligt de første år af sit liv? Så vil sumpskildpadden og moskusskildpadden ikke lægge æg. Skildpadden har simpelthen ikke god nok kondition/helbred, kræfter og energi til at opbygge æg i kroppen og lægge dem.


Mellem 60-80% af alle voksne sumpskildpadder og moskusskildpadder, er ikke optimalt passet.


At skildpadden ikke lægger æg, skyldes for det meste at skildpadden ikke har haft en optimal solplads. Solpladsen skal indrettes rigtigt, den skal være tør, der skal hænge både en UVB-pære der fungerer og en varmepære ved siden af hinanden.


Fungerer UVB-pæren ikke rigtigt? Det vil være nok til at sætte skildpadden bagud, med sit helbred.

I skal være klar over, at en UVB-pære ikke afgiver UVB-stråler nok, når pæren er mere end 1. år gammel. Selve pæren lyser normalt endnu.


UVB-pærer skal der til, hvis din skildpadde skal kunne optage kalk, mineraler og vitaminer i dens krop. Er skildpadden ikke i god nok kondition eller er fysisk rask, så kan skildpadden ikke lægge nogen æg! Skildpadden bruger al sin energi på at holde sig i live.


Skildpadden kan med tiden igen begynde at lægge æg, hvis skildpadden igen fodres og passes ordentligt.


Skildpadder ABC har fået mange skildpadder ind, der ikke lægger æg. Når vi så har haft skildpadden inde i måske et år, tit meget længere tid, så begynder skildpadden igen at lægge æg.


Vi er bekendt med, at der er gået helt op til 17 år, inden en sumpskildpadde igen er begyndt at lægge æg. Desværre er der mange sumpskildpadder, der ikke bliver rask igen, efter år med dårlig pasning.

🐢Skildpadder passet dårligt Se eksempler på skildpadder, du ikke skal anskaffe dig

Anskaf din skildpadde hos:

  • personer, der selv avler deres skildpadder, de gør en ære i at have gode skildpadder
  • dyrehandlen, men, køb en unge. Denne skildpaddeunge er endnu ikke ødelagt, ved dårlig pasning, gennem lang tid.
  • Skildpadder ABC. Hjælp os med at give en skildpadde et nyt og godt hjem. Vi har de indleverede skildpadder inde mellem ca. 6 måneder til flere år, så vi sikrer os at skildpadden er i god kondition, inden du henter skildpadden. Vi vil fortælle dig, hvis der kan være problemer med en skildpadde. Desværre kan vi ikke garantere, at en skildpadde vil lægge æg, hvis den engang har været dårligt passet. 

Foto forklaring. Eksempel på en hun, rødøret terrapin, der aldrig bliver rask nok til at lægge æg.

Skildpadden er fejlfodret gennem mange år, bemærk udposninger ved bagben. Det er ikke fedt. Men, tegn på dårlig fodring, af skildpadden, sikkert med rejer fra Havet, katte- og hundefoder, føde der indeholder alt for meget protein, for sumpskildpadder.

Bemærk også skjoldet, der er deformt, især bagtil. Det er tegn på, at skildpadden har levet i for varmt akvarievand (formodentlig 26-28 °. Det normale er 20-22 °). På grund af for varmt vand og fejlfodring, er skildpadden blevet deform og skildpaddens organer er svækket, det fortæller udposningen ved benene (udposningen er ligesom en slap ballon, der har mistet sin luft).

Ser du et barn fra et 3. land, der har tynde arme og ben, men en meget stor mave, den har barnet ikke, fordi barnet er mæt og har forspist sig, desværre er barnet fejl- og underernæret. Den samme konklusion gør vi os, med skildpadden, når vi ser  skildpaddens udposning, ved bagbenene.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden