google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

19-01-2022

Mangler din skildpadde UVB-lys?

Har du ikke råd til en UVB-pære? - Så tag din skildpadde med ud på græsset.

Artiklen gælder både sumpskildpadder og landskildpadder.

Inden du læser videre. Husk, er din sumpskildpadde/landskildpadde i direkte sollys, i flere timer, uden at skildpadden kan kravle enten ind i skyggen eller ned i vand, så er der risiko for at din skildpadde vil dehydrere og i værste fald dø!

Er du i tvivl om din skildpadde får UVB-lys nok? Så kan du tage skildpadden med udenfor på græsset og lade skildpadden få direkte solskin. Gerne mindst en times tid ad gangen. Hvis du gør det mindst tre gange om ugen, så får din sumpskildpadde en god portion, af det nødvendige sollys/UVB-lys, skildpadden behøver.

Solen behøver ikke at skinne fra en skyfri himmel for, at gøre noget godt for din skildpadde. Selv om der hænger tynde skyer på himlen o gdækker for solen, så vil der alligevel trænge UVB-lys igennem, der kan gavne din skildpadde.

Har du ikke selv en have, så har du måske en altan, en terrasse eller du kan åbne et vindue helt, så en solstribe kan ramme skildpadden. 

Sollys der først skal trænge ind gennem en glasrude, inden lyset rammer skildpadden, har ingen virkning. 

Skab et lille hyggeligt rum, for skildpadden udenfor, så vil dyret hurtigt lære at føle sig tryg ved at skulle der ud, når solen skinner. Du skal huske at tilbyde skildpadden muligheden for, at kunne kravle ind i skyggen. Er skildpadden ude, mere end 1. time, så skal skildpadden have adgang til en vandskål og skygge. 

Du skal sikre rummet, så skildpadden ikke kan kravle væk. Du kan eventuelt benytte et lille badebassin, stor plasticbalje, hvor siderne er glatte, her kan skildpadden ikke kravle ud af (det er ikke græsset der er vigtigt, men solens stråler).
Samtidig vil bassinkanten give skildpadden den skygge, dyret har behov for.
Et kaninbur, palleramme, sandkasse eller noget lignende vil også kunne benyttes til skildpadden. Bare der er åbent op mod himlen og solen.

Når skildpadden kun er udenfor en times tid ad gangen, så behøver dyret ingen vand. Udover en time, er det nødvendigt at give skildpadden en skål vand. Skålen må gerne være så stor, at skildpadden kan kravle op i skålen.

Idéen med turen udenfor, er foruden UVB lyset også den at skildpaddens skjold kan blive helt tør. At skjoldet kan blive helt tør også under bugen, det er helt nødvendigt for at skildpadden fortsat kan have et sundt skjold, uden skjoldproblemer.

Din skildpadde vil dase i solen, med hovedet vendt op imod solen og flytte sig ind i skyggen, hvis skildpadden har behov for det.

Sollys og eller UVB-lys/varme er helt livsnødvendigt for din skildpadde.

Fortvivl ikke, hvis du ikke kan tilbyde din skildpadde at komme udendørs. Bestil en ny UVB-, og varmepære på SkildpaddeShop.dk - Begge pærer taber effekt over nogle måneder. Glæd din skildpadde og give den nye pærer, hvert halve år. UVB-pærer begynder at tabe effekt efter 6 måneder og skal skiftes ud seneste efter et år. Husk, selv om UVB-pæren stadigvæk lyser, så afgiver pæren ikke længer nok af de lovsnødvendige UVB-stråler. 

Har din skildpadde UVB-lys eller adgang til direkte sollys, så slipper du for at skulle tage din skildpadde til dyrlæge. 

Vil du vide mere om UVB-lys og varme

God fornøjelse med din skildpadde.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden