google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Uønskede gæster i den danske natur

11-06-2024

Alm. snapskildpadde  


To modige drenge, Kasper og kammerat, var ude at løbe en tur på Djursland, da de pludselig stødte på noget usædvanligt. Midt på stien, foran dem lå en 35 cm stor alm. snapskildpadde.

Drengene blev overraskede, men deres nysgerrighed vandt over frygten, og de besluttede sig for at undersøge det mærkelige dyr nærmere.


Da de nærmede sig, begyndte skildpadden at hvæse og bide efter dem. Kasper, som ikke var bange af sig, holdt sig på afstand, men vidste instinktivt, at dette dyr ikke hørte hjemme i den danske natur. Efter at have taget nogle billeder med deres telefoner for at dokumentere fundet, skyndte de sig hjem og hentede redskaber til at kunne indfange skildpadden med.


Finder og fanger du en snapskildpadde, og vil give den videre til andre, så skal du sikre dig, at modtagerne kan håndtere disse store dyr korrekt.


Alt for ofte ender snapskildpadder hos personer, der ikke har viden og evner til at tage sig af dem, alt for ofte sker det, at en snapskildpadde ender sit liv i en overskåret regnvandstønde. Hvilket ikke er et liv, nogle skildpadder fortjener.

Har du først fanget en skildpadde ude i naturen, så er skildpadden dit ansvar, og skildpadden skal fra da af have et ordentligt liv, eller afleverer skildpadden hos en dyreværnsorganisation eller person der ved, hvordan man håndterer og passer skildpadde.


Sæt ikke skildpadder ud i naturen Skildpadder hører ikke hjemme i den danske natur.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

Del siden