google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Foto taget af dansk skildpadde-horder. Denne skildpadde-horder, forstod slet ikke at det var et problem, at have sumpskildpadder gående på et koldt gulv, med kun en balje med

Foto taget af dansk skildpadde-horder. Denne skildpadde-horder, forstod slet ikke at det var et problem, at have sumpskildpadder gående på et koldt gulv, med kun en balje med "vand" til dyrene?

Personer med samlermani eller skildpadde-hoarder: som de også kaldes, de magter tit ikke opgaven. 


Vi har kendt til flere skildpadder hoarder, i Danmark, der bare ikke kunne lade være med at samle/horde alle de skildpadder, de kunne komme i ærheden af.


Skildpadder ABC har ryddet op, efter flere af dem. - Generelt skal alle deres skildpadder desværre aflives, fordi dyrene har været passet for dårligt.


Du kan let kende dem, så snart en hoarder har set eller hørt om, at du mangler hjælp, på Facebook eller et andet sted.

"Så vil de tit uopfordret tage kontakte til dig og tilbyde at overtage din skildpadde. Normalt vil de gøre det helt gratis" 

De vil ellers være bange for ikke at må få din skildpadde!

Inden du afleverer din skildpadde: Du skal insister på at se, hvor din skildpadde skal bo og leve, inden du afleverer din skildpadde.

Accepter ikke et nej! Hoarderen eller en anden person har ingen undskyldning for ikke at vise dig, hvor din skildpadde skal leve!

  • Vil din skildpadde ende i en dam, hvor der allerede er sprængfyldt med dyr, hvor ingen har en chance for at holde øje med det enkelte dyr?
  • Skal din skildpadde nærmest presses ind mellem lågerne i et lille terrarium?
  • Har dskildpadden adgang til rent vand og nok af det?
  • Skildpadder skal også have adgang til varme og UVB-lys, der virker.

Fortæller de dig også, at de "elsker" skildpadder, ja, så er det nu du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du slipper din skildpadde. Kærlighed til skildpadder og dyr, er ikke nok til at føde og passe dyrene rigtigt. 

Er det skildpaddens behov de tænker på eller er det deres eget? Ved du overhovedet om denne person har råd til at passe, måske hundredvis af skildpadder? Ingen kan passe ordentlig på skildpadder, slet ikke gratis.

Skildpadder ABC har hjulpet flere hoarder, af med deres skildpadder. Desværre er det tit nødvendigt at aflive deres skildpadder! Skildpadderne har desværre tit manglet alt.

Profitjæger! Aflever ikke din landskildpadde og sumpskildpadde til profitjæger. De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrenes bedste - De tilbyder typisk ikke din skildpadde de rette forhold (det koster at holde skildpadder ordentligt!) og de er ligeglade med, hvem din kæleskildpadde havner hos (bare de betaler!) Vi kender flere profitjæger.

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med dit akvarium, så skal du først sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i skildpadder og ikke kun i akvarium og udstyret. Vi ved, at mange sumpskildpadder er blevet smidt ud, i den første og nærmeste dam eller sø, den nye akvarium-ejer er kørt forbi. 

Tænk dig nu om, det skylder vi vores skildpadder. Vær ikke naiv, det gælder din skildpaddes liv.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen <---- Hvorfor?

Det er livsfarligt for skildpadden, at blive efterladt i den danske natur. 

Skildpaddens fjender i naturen Ja, det har skildpadder, de har fjender og det er ikke så simpelt, bare at efterlade sin skildpadde i naturen.

Mangler du hjælp eller bare et godt råd, kontakt Skildpadder.ABC@gmail.com eller her kontakt os

Du vil aldrig uopfordret hører fra Skildpadder ABC.

Del siden