google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Del siden

Leg og sjov med skildpadder og andre krybdyr

Historie - Om den flyvende skildpadde Tommy

Der var engang en skildpadde ved navn Tommy, der boede i en lille sø i en smuk park. Tommy var en meget nysgerrig skildpadde og elskede at udforske verden omkring sig.

En dag besluttede Tommy at prøve at klatre op på et lavt træ i parken. Han havde set andre dyr gøre det og tænkte, at det kunne være sjovt at prøve. Med sin langsomme og forsigtige natur begyndte Tommy sin opstigning op ad træet.

Det tog Tommy meget lang tid at nå toppen af træet, men han gav ikke op. Da han endelig nåede toppen, følte han sig som en ægte eventyrer. Han nød den fantastiske udsigt og blæsten i hans skjold. Han blev dog pludselig meget bange, da han indså, at han ikke vidste, hvordan han skulle komme ned igen.

Tommy kiggede rundt i panik og prøvede at tænke på en løsning. Han råbte om hjælp, men der var ingen i nærheden til at høre ham. Han indså, at han ville være nødt til at finde sin egen måde at komme ned på.

Efter et stykke tid kom Tommy på en idé. Han trak sine ben og hovedet ind i sin skal og kastede sig ud fra træet. Han begyndte at rotere i luften som en levende propel og landede blødt på jorden. Tommy havde opdaget, at ved at rotere kunne han skabe en slags bremsende effekt og mindske farten, når han faldt.

Tommy blev glad og stolt af sin opdagelse. Han begyndte at eksperimentere med forskellige højder og rotationshastigheder og blev en sand mester i at lande sikkert fra træer og andre højder.

Siden den dag blev Tommy kendt som "Den Flyvende Skildpadde" i parken. Alle dyrene beundrede hans mod og opfindsomhed. Og hver gang Tommy hørte om en anden skildpadde i nød, var han der for at hjælpe, ved at lære dem sin fantastiske teknik til at lande sikkert.

Og sådan fortsatte Tommy med at udforske og sprede glæde blandt dyrene i parken med sin unikke evne og sin ånd for eventyr.

Denne side er opdateret d.26. maj 2023

15 skildpadder, du ikke tror findes?

Skildpadder har levet i millioner af år på jorden. Mennesker har kun levet i kort tid, på jorden, i sammenligning med skildpadderne! Skildpadderne har levet så længe, at de har udviklet sig til nogle meget mærkelige skildpaddearter. Her er 15 skildpadder, du ikke tror faktisk eksisterer.

Lav dine egne skildpadder af pap, stof og papir

Byg din egen skildpadde af beton

Hvad med at bygge sin egen skildpadde flok, af beton. Betonskildpadder kan stå udenfor hele året rundt og hygge sig, uden du behøver at løfte en finger. Du skal bare nyde synet af dine betonskildpadder :)

Verdens mindste skildpadde

Alm. moskusskildpadde (Sternotherus odoratus)

Alm. moskusskildpadde (Sternotherus odoratus)

Så lille er skildpadden, at den kan være i en kapsel.

Det er et ægte foto. Det er ikke et foto trick.

 

Legetøjsskildpadder er også hyggelige

I stedet for at få levende skildpadder, kan det være bedre at få modeller af skildpadder. Så kan du hygge dig med legetøjs skildpadder. De viste dyr, er fra firmaerne Schleich og Papo, de kan købes i de fleste legetøjsbutikker. 

Skildpadder ABC samler på skildpaddefigurer: Vi har en lille samling af skildpadder.

I stedet for at have levende skildpadder, kan du ønske dig plastik skildpadder.
Med de små skildpadder kan du bygge et lille hyggeligt anlæg, hvor du kan lege med dine skildpadder eller lave en flot naturtro opstilling.
Har du de små plastik figurer, så slipper du også helt for at skulle fjerne skidt og møj, og gamle foderrester, fra dine skildpadder.
Du behøver heller ikke, hver dag, at skulle fodre og passe dine figurer, som du skal med de levende skildpadder.

I århundreder har mennesker fanget havskildpadden for deres kød. Æggene er også blevet gravet op, af mennesker og spist og har hindret, at bestanden har vokset. Man må ikke købe souvenirs der er lavet af havskildpaddes skjold.

(Chelonoidis nigra) Det er den største levende skildpaddeart i Verden. Nogle Galapagos skildpadder kan veje over 400 kilo. Skildpadden har en levealder på over 100 år.
Skildpadden har tidligere været tæt på udryddelse, fordi sømænd tog dyrene med som mad, til skibenes besætning. Skibsbesætninger fangede skildpadder, fordi dyrene ikke behøvede foder og vand og var lette at stable ombord på skibet.
God fornøjelse med legen.

Klik på linket og se vores samling, af skildpaddefigurer.
Har du en skildpadde vi mangler, i samlingen, så hører vi gerne fra dig.

Skildpadde Taxa

Fisken er en Arowana

Pyramide moskusskildpadde får en svømmetur, på ryggen af en stor Arowana.

Fisken er en Arowana

Klip og klistre en skildpadde

Skygge-skildpadde

Med dine hænder kan du forsøge at lave denne flotte skygge-skildpadde.

Med dine hænder kan du forsøge at lave denne flotte skygge-skildpadde.

Kan du selv lave denne skygge-skildpadde 😀 Det er ikke så let 😉

Med en lampe, der lyser ind på dine hænder, og ind på væggen, så kan du forsøge at lave skildpadden.

Flygtet leopardskildpadden?

Skildpadden forsøger at flygte, det fik den selv sat en stopper for :)

Krybdyr har øje på dig!

Hvem har fået øje på hvem? Fotograf Romanne Catry Maaoui

Kan du også lave en skildpadde af din skygge?

En god dag med skildpadden Uki

Der er ingen ven som Skildpadde! Se, hvordan han leger og hygger sig med sine venner.

Haren og skildpadden

Det var formodentlig den græske landskildpadde der inspirerede Æsops fabler til at skrive den kendte historie om skildpadden og haren.

"Ninja" politi er bange for en snapskildpadde

En amerikansk politibetjent har det sjovt med at redde en snapskildpadde. Skildpadden er kommet på land, efter oversvømmelse, i den lokale sø. Politiet vil nu forsøge at sætte skildpadden tilbage i søen. Betjentene er aldrig tidligere stødt på en vild snapper! :) Video af Jamie Duff

Skildpaddepude fra Hjemmet uge 29 2018

Nedenfor kan du printe hækleopskriften ud, på denne sjove skildpaddepude.

Skildpaddepude

Hækleopskrift på skildpaddepude - Hjemmet 29 2018

Skildpadde vil ikke dele sin træstamme

Tegn en landskildpadde