google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html
9 ud af 10 gange vil de to pærer kunne løse dine skildpadders problemer. De her to pærer er nok det vigtigste for at holde dine skildpadder raske. En UVB-pære 5,0 (kan også hedde 6,0 - 100) og en 50 watt halogen varmepære vil være et godt valg, til de fleste landskildpadder. SkildpaddeShop.dk
Forebyg landskildpadden bliver syg - Hvad kan du gøre, hvis skildpadden alligevel skulle blive syg?
Det vigtigste du kan gøre. Giv din skildpadde en grund til at leve. Har du ikke et ordentligt anlæg og forhold til din skildpadde, så er der nok heller ikke store chancer for at skildpadden vil blive rask igen.
Problemer, der gør din skildpadde syg.
En skildpadde har behov for solens stråler. Vi forsøger derfor at efterligne solens stråler, det gør vi med en UVB- og en varmepære. Se foto---->
Har du ikke råd til en UVB-pære? - Tag din skildpadde med på græs
Vi ved af erfaring, at mange skildpaddeejere har for lidt tjek på deres skildpaddes UVB-lys (UVB-pæren afgiver højst UVB-lys i 1. år, selv om pæren endnu lyser).
Mangler din skildpadden en UVB-pære, så vil din skildpadde blive syg. - Derfor giv din skildpadde en frisk UVB-pære og se om ikke den kan hjælpe din skildpadde til at blive rask igen. Det virker 9 ud af 10 gange!
Vi ser tit fremskridt, allerede indenfor det første døgn, en skildpadde får UVB-lys.
Vil skildpadden ikke spise, så forsøg at give skildpadden en ny UVB-pære, det hjælper normalt skildpadden med at få sin appetitten tilbage.
Det vigtigste for din skildpadde er en solplads, hvor din skildpadde kan få både varme og UVB-lys.
Vi efterligner solens stråler. Skift gerne UVB-pæren ud, hver halve år, så er du helt sikker på at pæren afgiver nok UVB-lys. Selvom den gamle UVB-pære stadigvæk lyser, så taber pæren UV-effekt. En UVB-pære er langt billigere end et besøg hos dyrlægen.
Bemærk. En UVB-pære koster mellem kr.170-kr.260 - Nej, du kan ikke købe en pære med UVB for kr.50/100. Så er der med garanti ikke UVB-lys i pæren, uanset, hvad forhandleren fortæller dig. Beklager, men, alt for mange får forkert hjælp. Du må derfor selv vide, hvilken pærer der indeholder UVB-lys.
Er du i tvivl om hvilken pære? På denne side, der her linkes til, giver vi dig hjælp til at finde den rigtige pære, se foto ⬆ eller klik UVB- og varmepære
Benytter ikke solplads. Kravler din skildpadde ikke op på en solplads, så hæng en UVB-pære op over en trærod eller kanten af solpladsen, så vil de sky moskusskildpadder og alligator snapskildpadder også få UVB-lys, hvor de kan nøjes med at stikke deres hoved op imod UVB-pæren. Ingen skildpadder kan undvære UVB-lys - Ingen!
Forebyg sygdom med UVB-lys: Det er bedre at forebygge end at helbrede og meget billigere, så lad være med at spare en UVB-pære væk! Har du ikke råd til en UVB-pære, så find et nyt og godt hjem til din skildpadde, hvor skildpadden får det den har behov for.
En skildpadde kan være blevet så syg, hvor ikke engang dyrlægen eller en UVB-pære kan hjælpe. Det er dit ansvar at holde din skildpadde rask. Vi tilbyder råd og vejledning, om du følger dem eller lader være, så kan vi aldrig påtage os ansvaret for din skildpaddes helbred.
Er du i tvivl, gå til dyrlægen.
Køb en frisk UVB-pære hos SkildpaddeShop.dk
Vi har reddet i hundredvis af syge skildpadder, der bare manglede UVB-lys.
Temperaturer: Solplads temperatur 40-45 grader for landskildpadder. - Men, tjek igen din egen skildpaddeart, hvad den foretrækker.
Husk: Tjek solpladsens temperatur jævnligt, dine varmepærer mister effekt med tiden/de varmer ikke så meget.
Denne side er opdateret d.11. marts 2023
Du skal aldrig fodre direkte på bundlaget, læg evt. lidt frisk hø og fodrer ovenpå. Græsk landskildpadde er i gang med at spise hjemmegroet figenkaktus.
Krybdyr, hermed også skildpadder, vi kan sige de har to slags snyltere. De opdeles i de indvendige parasitter (endoparasitter), det kan blandt andre være orm og de udvendige parasitter (ektoparasitter), det kan være flåter og mider med flere.
Nogle dyrlæger farer måske til at fylde skildpadder med farlig medicin, fordi de opdager en enkelt orm eller nogle æg, i dyrets fæces/afføring. Alle skildpadder har lidt parasitter og orm, de skal holde nede på et acceptabelt niveau, men helt fjerne dem, det er nok utopi.
De lidt uerfarne dyrlæger (intet med alder), der ikke ved meget om krybdyr, de kan hurtigt komme til at gøre større skade end gavn, hvis de fylder skildpadden med konventionel ormekur medicin. Vi anbefaler dig, at du finder en dygtig krybdyrkyndig dyrlæge. De er ikke billige, men, de ved, hvad de gør.
Det bedste vi kan gøre for at forebygge mod eksempelvis orm, er ved at dine skildpadder går ude i sommerhalvåret. Udendørs vil skildpadden finde alt muligt forskelligt spiseligt og derved få en meget mere varierende foder, end de skildpadder der lever deres liv indendørs. Skildpadden vil måske også spise lidt af de planter, vi ellers mener er giftige.
Skildpadden kan måske spise af planten vedben der også kaldes efeu (anses for giftige) eller nippe til lidt af planten fredløs (de er også giftige), måske ved skildpadden godt at den har behov for at få lidt "gift" ind i systemet, for at kunne kontrollere bestanden af måske orm, i dyrets tarmsystemet?
Noget andet er, hvad der er giftigt for pattedyr, behøver ikke at være giftigt for krybdyr og skildpadder. Derfor skal vi heller ikke blive voldsomt nervøse, fordi vi ser én af vores landskildpadder, der måske spiser en "giftig" plante.
Der er ingen tvivl om at parasitter trives bedst indendørs. Derfor kan vi hjælpe de indendørs levende skildpadder, med at holde parasitterne nede, ved dagligt at fjerne afføringsklumper, udskifte bundlaget jævnligt, varierer fodringen og sørg for at dyrene altid har adgang til en solplads, med en UVB-pære der fungerer, UVB-pæren er med til at forbedre skildpaddernes immunsystem og en varmepære, der holder solpladsen ved den rette temperatur, for din skildpaddeart. Du skal aldrig fodre direkte på bundlaget. Fodrer du med grønt og frugt, så kan du eventuelt lægge et lag frisk hø over bundlaget og fodrer ovenpå høet, så holder du foder og bundlag adskilt.
Sygdomstegn hos skildpadder der har parasitter, er ikke altid åbenlyse - Døjer skildpadden med forstoppelser Skildpadden spiser ikke, kaster op, taber i vægt - Unge skildpadder vokser ikke, har en forkrøblet vækst - Skildpadden har blød og våd afføring, diarre - Skildpadden lider af åndedrætsbesvær - Skildpadden har en underlig opførsel og mistrives tydeligvis, så kan det være et tegn på parasitter eller i det mindste at du skal en tur forbi din dyrlæge.
Her hos Skildpadder ABC tjekker vi dagligt dyrenes afføring, fordi vi fjerner afføring fra skildpaddens anlæg. Ser vi orm i afføringen, så skal der kigges på skildpadden af en dyrlæge.
Når vi skifter bundlag, så bliver hele skildpaddens anlæg altid vasket ned med Rodalon eller et tilsvarende desinficeringsmiddel. Ingen af vores skildpadder overtager andre skildpadders bundlag.
Del siden