google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Skildpadder “snakker” sammen!

15-11-2019

Undersøgelser viser, at skildpadder ikke er døve, som man længe har ment, men de sender “lyde” til hinanden - også inden de små skildpadder bryder ud af deres æg. Så skildpadde-ungerne i samlet flok dukker op til overfladen.


"Vi fandt ud af, at ligesom de nyfødte alligatorunger taler sammen, imens de endnu ligger i ægget, så gør skildpaddeungerne de også, de kan med lyde, synkroniser deres ægs klækning, så de kommer ud samtidig. Det forbedrer ungernes overlevelseschancer." forklarer forskeren Dr. Richard Vogt ved National Institute for Amazon Research. 

Vogt fortæller, at han bemærkede, helt tilbage i 1975, at skildpadder bevæger munden under vandet, men pengemangel har forhindret ham i længe, at løse det her spørgsmål.

Endelig fik han fat på nogle hydrofoner og mikrofoner, der kan optage lyd under vandet, han blev forbløffet over, hvad han hørte.

"Vi hang en dag hydrofonen ned i et skildpaddeakvarium" fortæller Vogt. "Og ja, dyrene gav lyde fra sig!"

Det lader også til at skildpadde forældrene, ikke er så dårlige forældre som man før antog. Hvor de bare lader deres unger klarer sig selv, efter ægget er lagt. Det lader nu til, at forældrene kommunikere med “lyde“, til ungerne, så de bliver ledt hen, hvor de kan finde føde.

"Det er en virkelig vigtig opdagelse, for skildpaddens bevarelses indsats,"Påpeger Vogt. 

Mere om, engelsk Newsweek 

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden