google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Er din skildpadde kræsen?

04-03-2020

Til skildpadder der gennem lang tid har fået ensformigt foder eller er kræsen overfor nyt foder. Her har vi fundet en god løsning, der har hjulpet mange af vores skildpadder til nyt foder.

Nogle sumpskildpadder vil "bare" spise Grønlandske rejer (det er en livstruende situation). Skildpadder er fra naturen præget til at æde det foder, de finder på deres vej. Så fra naturens hånd er skildpadder ikke kræsen, det er noget vi mennesker gør dem til.

Skifter vi foder, så begrænser vi godbidder til skildpadden, i omlægningsperioden. Din skildpadde kan klare sig med kun lidt foder. Hvordan kan det være? Kan du spørge - Det kan du læse om på siden Skildpadder = krybdyr 

Gider skildpadden ikke sit hovedfoder, så kan skildpadden tit klarer sig på godbidder og hvis du bare én gang om ugen bøjer af og giver din skildpadden sit favoritfoder.

Lav en gradvis overgang til det nye foder. Vi anbefaler et langsomt skifte på 14 dage eller længere tid, hvor der gradvist bliver blandet mere og mere af det nye foder mellem det gamle foder.

Vil skildpadden stadigvæk ikke spise af fodret. Så må du vise, at det er dig der bestemmer, hold fast i dit og stop med at fodre din skildpadde med andet end det ny foder, skildpadden skal nok blive sulten.

Raske skildpadder kan godt leve uden foder i 1. måned uden foder. 

Skildpadder er krybdyr og skal passes som krybdyr. Det er vigtig viden når man har skildpadder/krybdyr, så er det letter at forstå, hvorfor skildpadder/krybdyr skal passes anderledes end pattedyr.

Du kan også lade din skildpadden undvære foder i en uge, hvorefter du igen forsøger at give skildpadden det ny foder. Holder du fast, så vil skildpadden til sidst give efter og spise det foder der bliver serveret. 

Du skal også være opmærksom på, hælder du foder ned i dit anlæg og fodret ligger og flyder i flere timer, på overfladen, så kan det sagtens være at din sumpskildpadde spiser lidt af fodret, uden du selv ser det. Skildpadder har ikke behov for særlig meget foder, som du kan se på billedet, med vores fodringsskema.

Det samme gælder i princippet for landskildpadder.

Forklaring til foderskema: Vi har den tommelfingerregel hos Skildpadder ABC, at man giver sin skildpadde den mængde foderpiller, der svarer til det halve af skildpaddens hoved størrelse. Klik på billedet👆

Nu tænker du måske, gælder det også friskfanget fisk. Må min sumpskildpadde så kun få så lille et stykke fisk, der svarer til det halve af skildpaddens hoved? - Nej, reglen benyttes kun ved tørfoder. Tørfoder er "koncentreret" foder og en god kvalitets tørfoder indeholder kun ca. 4-8% vand. Hvorimod en frisk fisk, består af 90% vand eller mere, derfor skal fisken være et tilsvarende stort stykke. 

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden