google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Giver du dine landskildpadder nok mineraler, kalk og vitaminer?

25-11-2021

Kalkmangel er generelt et stort problem hos landskildpadder, som kan forårsage blødt skjold og bløde og svage knogler, med misdannelser, nyreskader og ende ud med en død skildpadde.

Foto. Bemærk, vores russiske landskildpadder får foder der er strøeet et godt lag vitamin- og mineralpulver hen over ukrudtsplanterne, her bruger vi ReptiVite.

Tjek din skildpaddes skjold. Bank forsigtigt på skjoldet med en fingerkno, lyder skjoldet hult, lidt som at slå på en papkasse, så mangler din skildpadde mineraler/kalk. Er du i tvivl, så skal du nok give dine skildpadder mere mineral-, kalk- og vitaminpulver over deres foder. 

Sunde landskildpadder kan du give mineral- og vitaminpulver, hver anden dag. Har du fået nye landskildpadder ind i din samling eller har din skildpadde skjoldproblemer, så drys mineral- og vitaminpulver over skildpaddens foder dagligt. 

Det er især indendørs hold af skildpadder, der hurtigt får mangler af mineraler, kalk og vitaminer. Uden solens stråler eller adgang til UVB-lys og varme, så kan skildpadden ikke optage mineraler, kalk og vitaminer til kroppen.

Skildpadden har behov for meget kalk, du kan også give dine landskildpadder evt. sepiaskaller eller en kalkblok skildpadden selv kan gnave i.

Vi giver vores landskildpadder mineraler, kalk og vitaminer, hver gang vi fodre dyrene med ukrudtsplanter eller opblødt foder. 

Grundfoder de europæiske landskildpadder: Vi fodre vores landskildpadder hovedsagelig med ukrudtsplanter. Om vinteren plukker vi de ukrudtsplanter der er adgang til, og supplerer gerne med en færdigblandet fodersticks af en god kvalitet, det kan være *Sera Raffy Vital til landskildpadder og en god ukrudt- og urte foderpille Pre Alpin Testudo, der skal opblødes i vand.

*Fodersticks drysser vi aldrig med vitamin- og mineralpulver, fodret indeholder det allerede.

God fornøjelse med dine skildpadder.

Skildpadder ABC - Claus

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden