google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Guløret- rødøret og cumberland terrapiner. Side 2.

Rødøret terrapin (trachemys scripta elegans)

Rødøret terrapin (trachemys scripta elegans)

Rødøret terrapin var tidligere den mest solgte skildpaddeart, i dyrehandlen.

Side 2. af 2.

Den rødøret terrapin har været forbudt at importerer ind i EU, siden 1997. 

Der er ikke så mange muligheder for at forveksle den rødøret terrapin, med andre skildpaddearter. Når nogle rødøret terrapin hanner bliver gamle, så får en del af dem sort skind. De kan blive så sorte at man ikke kan se den røde ørestribe længere. De skildpadder kalder vi melanistiske hanner eller bare sorte skildpadder. De malanistiske/sorte terrapiner kan du læse meget mere om her: Sorte skildpadder

English text at the bottom.

Denne side er opdateret d.25. april 2023

Terrapiner kønsbestemmelse

Du kan ikke endeligt bestemme kønnet på en terrapin, med visuelle tegn, indtil skildpadden er omkring 10 cm. i rygskjoldets længde. Mål ikke rygskjoldets bue med. 

Hvordan måler jeg skjoldlængden på en sumpskildpadde: FAQ

I fangenskab vil en hun af terrapiner, bliver kønsmodne i en alder af ca. 3-5 år.

Hunnen har kort negle, skildpaddens gat/kloak sidder under eller på kanten af rygskjoldets underside. Hunnerne bliver generelt større end hannerne.

Hannen har meget lange negle, skildpaddens gat/kloak sider udenfor rygskjoldets bakkant.

I fangenskab vil en han af terrapiner, blive kønsmodne i en alder af ca. 2-3 år.

Terrapiner der holdes i fangenskab bliver tit kønsmodne hurtigere end de vildtlevende terrapiner. Det skyldes blandt andet, at terrapiner vokser hurtigere i fangenskab, fordi dyrene fodres for meget.

Claus fortæller om, hvordan du ser forskel, på dyrets køn

Kønsbestemmelse af terrapiner, gælder også for flere andre sumpskildpaddearter.

Kan små terrapiner holdes sammen med store terrapiner?

Cumberland terrapin er her sammen med en lille guløret terrapin.

Cumberland terrapin er her sammen med en lille guløret terrapin.

Har man nogle små skildpadder sammen, så har vi set de store terrapiner, lige som "passer" på de mindre skildpadder. Nogle vil straks sige, sikke noget vrøvl. Men, det er det nu ikke helt. Her hos Skildpadder ABC har vi har haft skildpadder i mange år og har set dyrene i mange forskellige situationer. Blandt andre, hvor de voksne skildpadder, ligesom tager hensyn til de små skildpadder, i gruppen. 


Vi har set flere gange, at de voksne skildpadder ikke tager fodret, fra de små skildpadder. Hvad ellers er helt naturligt, at de voksne dyr stjæler foder fra hinanden. Om det er et moderinstinkt, det ved vi ikke? Et instinkt er det, det er der ikke nogen tvivl om.

Det virker lidt lige som den store han løve, der lader de små løveunger, lege med sin hale og tillader ungerne at kravle rundt på sin ryg. De ældre sumpskildpadder føler sig måske ikke truet, af de små skildpaddeunger, det kan være det instinkt, der viser sig og vi fornemmer, i omgangen med vores skildpadder.

Har man mange sumpskildpadder, så der en risiko for at de mindre skildpadder ikke får noget af fodret, det skal man holde øje med. De små skildpadder, er normalt frække og vil blande sig i mellem de større dyr, når der fodres. 

Husk, de små guløret terrapiner er kamuflerede voksne skildpadder, der bliver 20-26 cm i skjoldlængde!

Læs mere om terrapiner, gå til side 1. 

Big Mama fortæller om plads!

Denne døds bowle, blev skildpadden placeret i, da den var lille, se den nu! De fleste, hvis ikke alle skildpadder vil dø, i denne indretning. De sælges desværre stadigvæk, af tåbelige personer.

Denne døds bowle, blev skildpadden placeret i, da den var lille, se den nu! De fleste, hvis ikke alle skildpadder vil dø, i denne indretning. De sælges desværre stadigvæk, af tåbelige personer.

Et 54 liters akvarium kan se fint ud, til en af mine små sumpskildpadde venner, så længe min ven, er på størrelse med en fem krone - men, til mig, den voksne skildpadde, vil ikke engang kunne vende sig rundt, i et 54 liters akvarium (54 l. akvarium sælges som begynder sæt!) Har du så råd til at købe et 500 liters akvarium? Du husker også, at jeg skal have en stor filterpumpe, så mit vand er rent, en UVB pære og en varmepære, du skal også bygge en stor solplads til mig, med æg-lægningssted. Kan du klare det?

Nogle tror, at en skildpadde, der holdes i et lille akvarium, vil forblive lille og ikke vokse
(det sludder kan du stadigvæk høre, blive fortalt i mange dyrebutikker). Sandheden er, enten fortsætter vi, altså os skildpadder med at vokse eller vi vil blive syge og dør (hvad der ofte sker!)
Selv et 200 liters akvarium, er ikke stort nok til en voksen terrapin, som mig
. Du må ud og købe et større akvarium. 

Akvarium størrelse?

En lille flok på 2-4 terrapiner, af normal størrelse 20-22 cm, kan holdes i ca. 700 liter vand, gerne mere vand. Er mine venner blevet større, måske 24-28 cm, så skal de have tilsvarende mere vand og dermed et større akvarium. Så store sumpskildpadder har det bedst i en udendørs havedam, der er sikkert hegnet ind, så vi ikke kan løbe ud i naturen og lave ulykker.

Det er derfor vi er blevet forbudt, at anskaffe. Lov imod invasive skildpaddearter

Om man har en enkelt eller 4 sumpskildpadder, så ændre det ikke noget væsentlig på de liter vand vi skildpadder skal have. Hver enkelt sumpskildpadde skal have plads til at kunne svømme rund og få dækket sit behov for motion. En sumpskildpadde i god kondition, er en skildpadde der er rask. Når skildpadden udover at have plads nok også har en solplads, med både en UVB- og varmepære. 

Som de fleste andre sumpskildpadder, så vil hannen normalt ikke blive så stor som hunnen.

Akvarium indretning til de større sumpskildpaddearter

Terrapiner kan blive store

Terrapiner bliver store.

Terrapiner bliver store.

Skildpadder kan smitte mennesker med blandt andet salmonella

Cumberland terrapin. Her har skildpadden fået en brun plet på halsen. Tegn på urent vand.

Cumberland terrapin. Her har skildpadden fået en brun plet på halsen. Tegn på urent vand.

Du skal altid formode at der er salmonella bakterier i et akvarium med sumpskildpadder. 

Du skal vide, at skildpadder i lighed med mange andre af vores husdyr, ofte indeholder salmonella-bakterier.  Det er derfor vigtigt, at du vasker dine hænder, både før og efter du håndterer en skildpadde eller har været i kontakt med skildpaddens vand. Det er for øvrigt tit os mennesker, der slæber salmonella over i skildpaddens anlæg.

Det er især børn op til 5 år og personer med et svagt immunforsvar, der er i risikoen for at få salmonella forgiftning. Men, alle kan blive syge. Har du haft dårlig mave, og ikke ved, hvad det komme af? Det kan være salmonella?

Læs mere om Salmonella og andre sygdomme din skildpadde kan give overføre til mennesker.

Lad ikke din skildpadde kravle rundt nede på gulvet! Desværre ser vi tit, at skildpadder får lov til, at kravle rundt på gulvet, i blandt andre daginstitutioner. Skildpadden vil føle sig konstant stresset. Hvad værre er, skildpadden vil kunne slæbe Salmonella med rundt på gulvet, med risiko for mindre børns helbred og samle andet skidt med tilbage i akvariet.

Hold din skildpadde rask

De allerfleste sygdomme kan undgås ved, at man benytter en frisk UVB-pære. UVB-pærer skal udskiftes efter højst 1. år. Pæren lyser sikkert fortsat, men UVB-stråler er blevet for svage og er nu ikke længer til gavn for skildpadden.

Sørg for at skildpadden har en tør solplads, hvor temperaturen skal ligge på 30-35 grader.

Sammen med et ordentligt foder og rimeligt rent vand, så skal din sumpskildpadde nok holde sig rask.

Sørg for at montere den bedste filterpumpe, du har råd til og skift op til 50% af akvariets vand, hver uge eller hver 14 dag, så vil vandet altid være minimum rimeligt rent.

Mere om UVB-lys og varme alle sumpskildpadder skal have adgang til.

Indret et akvarium til sumpskildpadder

Godt købefoder fodersticks til sumpskildpadder.

Ønsker du selv at finde og fange noget mere varieret foder til dine sumpskildpadder et varieret foder.

Læs meget mere om, hvordan du forebyggelse og sygdom hos sumpskildpadder.

Hvordan kan jeg holde sumpskildpadder, i en havedam?

Har du terrapiner der er blevet for store, så er det måske en god ide, at sætte dem ud i din egen indhegnede havedam.

Du må ikke overlade dine terrapiner til andre. Lov imod terrapiner

Sumskildpaddearten terrapin blive så stor, at den ikke er let at holde i et akvarium, men, man kan have stor fornøjelse af at holde skildpadden i en havedam.

Til alle tider i Danmark, er der i hundredvis af sumpskildpadder, der er på udkig efter nye hjem. Utallige af de uønskede kæleskildpadder, vil blive dumpet i søer, damme og åer. Kun de heldige sumpskildpadder vil overleve, den første vinter, uden et sikkerhedsnet.

Læs meget mere om, hvordan man indretter og kan holde sumpskildpadder i en havedam: Havedam

Sæt din skildpadde på græs

Guløret terrapin på græs. Skildpadden får masser af UV-stråler her.

Guløret terrapin på græs. Skildpadden får masser af UV-stråler her.

Skildpadder der lever året rundt i et akvarium.

Om sommeren må du meget gerne sætte dine skildpadder, ud på græs. Har du ikke mulighed for at grave en dam eller på andre måder, oprette et vandhul udendørs. 

Så har du måske en terrasse eller en altan, hvor skildpadden kan komme ud og nyde solen.

Du kan også tage din skildpadde med på familie besøg, hvor de har en græsplæne eller tag en tur i parken, hvor du kan få luftet din skildpadde. 

Sørg altid for, at skildpadden kan kravle ind i skygge og ikke må kunne slippe væk.

Som du kan se på billedet, så er denne skildpadde ude og nyde det gode solskinsvejr, samtidig kan skildpadden æde lidt mælkebøtter.

Sørg for at din skildpadde har adgang til drikkevand og skygge. Så kan du godt have din skildpadde på græs en hel dag.

Det er ikke nødvendigt for din skildpadden at kunne neddykke i vand. Så længe du sørger for at skildpadden har rigeligt med vand og måske en lille balje eller bakke, skildpadden kan lægge sig op i.

Sørg for at hegne skildpadden godt inde, så den ikke kan klatre ud, skildpadder kan klatre ud af næsten hvad som helst.

Solen er livsnødvendigt for din skildpadde. En UVB- og en varmepære er et udmærket alternativ til solen.

Husk, at få skildpadden med hjem igen.

Læs mere om terrapiner, gå til side 1.  

Aktivering af sumpskildpadder

En måde at aktiverer sine skildpadderne på, kan være ved at gemme dyrenes foder eller gøre det lidt mere besværligt for dem, at få fat på fodret. 

Her har Christian gemt noget foder i et sneglehus. Konk-sneglehus fundet på stranden. Det vil tage skildpadderne nogen tid at pille fodret ud af sneglehuset. Samtidig vil de fare rundt i akvariet eller dam efter den skildpadde, der nu har taget sneglehuset. 

Dyrene bliver ved med at gnave i sneglehuset, så længe de kan lugte fodret. 
Sneglehuset forsvinder over tid, skildpadderne vil løbende gnave i skallen, hvilket giver dyrene et ekstra kalktilskud. 

Du kan også gemme deres foder, lige under det øverste bundlag. Skildpadderne vil efterhånden få lugtet sig frem til fodret.

Du kan selv finde på andre måder at aktiverer dine skildpadder på.

Godt foder til sumpskildpadder.

Parring

Parringsdans mellem guløret terrapiner.

Parringsdans mellem guløret terrapiner.

Hvis man holder skildpadder af begge køn sammen, så vil de normalt på et tidspunkt begynde at parrer sig og hunnen vil lægge befrugtede æg. 

Vi må i dag, ikke længere avle terrapiner, i EU og Danmark.

Heller ikke for egen fornøjelse. Smid æggene ud eller giv æggene som foder, de indeholder kalk og protein.

Efter et komplekst kurmageri, der kan tage lang tid.

Kort fortalt: hannen nærmer sig hunnen, han vifter med kløerne, på sine forreste fødder, hen over hunnens snude. Han kan bide hunnen lidt bagi og i nakken, for, at hun skal forstå, at han mener sin kærlighed alvorligt. Det hele ender med, at hannen kravler op på hunnen og holder sig særdeles godt fast, rundt om skjoldkanten, med alle sine ben og kløer, hvis hun accepterer det. Parringen varer normalt en 10 - 15 minutter.

Hannen kan være ret voldsom overfor hunnen i parringstiden. Det kan udarte sig til nogle ret voldsomme kampe, hvor der bliver uddelt nogle kraftige bid imellem dem. Bliver det for voldsomt og der går hul på et af dyrene, så skal du fjerne én dyrene. Normalt stopper kampene efter et stykke tid. Overlast sker især i akvarier der er for små. I naturen kan dyrene svømme væk fra hinanden.

Æglægning og sted at lægge æggene

Rødøret terrapin klækkes.

Rødøret terrapin klækkes.

Efter endt parring, så vil hun lægge sine æg inden for få dage, der kan også gå uger inden æggene lægges.

Bemærk, er hun passet og fodret godt, så vil en hun altid lægge æg, enten der er en han i nærheden af hende eller ej. Lægger en hun ingen æg, så er skildpadden ikke i god nok kondition, og det falder tilbage på dårlig pasning, på et eller andet tidspunkt i dyrets liv. Har skildpadden tidligere være dårligt passet, så er det tvivlsomt om skildpadden nogen sinde igen vil lægge æg? Passer du nu godt på skildpadden og fodrer den rigtigt, så vil skildpadden måske igen begynde at lægge æg, men, der kan gå år inden det sker.

Bemærk, hunner lægger æg, enten der er en han i nærheden af dem eller ej.

Det vil derfor være en god ide, at have et sted, hvor skildpadden kan komme af med sine æg. Det er ikke alle skildpadder der vil lægge deres æg, på bunden af akvariet. Kan skildpadden ikke komme af med sine æg, og æggene forstener inde i skildpadden, så vil dyret dø. 

En kasse, bakke eller en stor urtepotte skål, med muldjord (uden tilsat gødning) eller kokosmuld. Det vil normalt være udmærket for skildpadden, at lægge æg i. 

Benytter du muldjord, så skal det være muldjord uden gødning ellers vil algevæksten stige i dit akvarium, fordi skildpadder vil slæbe jord med over i vandet. 

Du vil sikkert opleve, at hunnen bliver rastløs og vil vandre rundt i akvariet, det er for at finde et godt sted, at lægge sine æg. Hunnen vil sikkert grave, rode rundt i et par dage inden hun endelig har bestemt sig for, at lægge sine æg.

Hvordan du kan bygge en æglægningsplads: Akvarium indretning

Se en video, fra en skildpaddefabrik nedenfor.

Redde med æg

Vores maskot

Vores maskot "Big Mama" en Guløret terrapin, har lagt i alt ni æg, i denne omgang.

Alle æggene er blevet destrueret, vi må ikke avle unger af terrapiner.

De Rødøret terrapiner lægger en meget varieret størrelse æg-kuld, fra 2-23 æg i et kuld (max. 30 æg). Det afhænger også af skildpaddens størrelse og alder. Et normalt kuld, ligger på mellem 6-11 æg.

Den rødøret terrapin kan lægge mere en et kuld æg om året, specielt i varme områder. Ægget har en længde mellem 30.9-43.0 mm., og 19.4-25.6 mm. brede, med en omkreds på 1.48-1.70 mm, og en vægt på 6.1-15.4 gram.

I Botanisk Have i København, er æglægning blevet observeret flere gange. 

Kan terrapiners æg klække i naturen og vores anlæg?

"Kan den gul- og rødøret terrapins æg klække, i naturen?"

Det kan terrapiners æg formodentlig ikke endnu? Det er det eneste svar, vi kan give for nuværende. På grund af klimaændringerne, så er det måske tæt ved at vi snart kan se terrapin unger, der svømmer rundt, i de danske søer, damme og åer. Der mangler undersøgelser, på området.

Sommeren 2018 har måske givet sumpskildpadder-æg tilpas mulighed for at klække!


Med de nyeste klimaoplysninger (2023), så vil vi måske inden 2050 kunne se sumpskildpaddeunger, i den danske natur!

"Kan terrapiners æg klække, hvis æggene er lagt i et drivhus?" Det vil der være stor sandsynlighed for, at æggene vil kunne klække, i et drivhus.

"Kan terrapiners æg klække, hvis man i forbindelse med sit akvarium, har bygget en solplads, hvor der er et æglægningssted, med muldjord?"Hvis der hænger en varmepære, ind over æglægningsstedet, så vil der være stor risiko for at æggene klækkes. Derfor, har du et æglægningssted, så rod det igennem og fjern eventuelle æg. For en sikkerheds skyld.

Del siden

Skildpaddefabrik

Det er fra sådan en skildpadde-fabrik, du vil få din skildpadde fra. Vil du ikke hellere hjælpe en skildpadde, ejeren er blevet træt af, end købe en af de her skildpadder? Det er fra sådan en fabrik, dyrehandlen får deres skildpaddeunger. Over 90% af de nyfødte unger, skulle være døde, inden de når dyrehandlen!

Der findes flere arter og underarter, af terrapiner (Trachemys), end de tre vi har gennemgået her på siderne. 
Planchen viser, rygskjold og bugskjold mønstre af otte andre Terrapiner (Trachemys), blandt mange flere. Vi vil ikke yderligere komme ind på de viste terrapiner.
Det sidste vi her hos Skildpadder ABC har hørt, at der er 16 arter af Trachemys og et utal af underarter. Når

Der findes flere arter og underarter, af terrapiner (Trachemys), end de tre vi har gennemgået her på siderne.
Planchen viser, rygskjold og bugskjold mønstre af otte andre Terrapiner (Trachemys), blandt mange flere. Vi vil ikke yderligere komme ind på de viste terrapiner.
Det sidste vi her hos Skildpadder ABC har hørt, at der er 16 arter af Trachemys og et utal af underarter. Når "kæledyret" den rødøret terrapin sættes ud i Amerika, så vil skildpadden blande sig med de særlige terrapin arter og underarter, der findes i området og vil derved truer overlevelsen af unikke bestande.
Planchens terrapiner, er kun sjældent set i Danmark.

Rødøret terrapin mutationer

Der findes et hav, af terrapin mutationer.

Her hos Skildpadder ABC tager vi kraftig afstand fra at man fremavler mutationer. Det er skildpadder der bevidst bliver fremavlet for at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl. Mange af de på billedet, unaturlige og afvigende skildpadders helbred, er tit så dårlige at de allerede dør som unger. 

Hybrider mellem terrapiner og andre arter

Terrapin hybrider. De tre underarter af terrapiner, den Rødøret-, Guløret og Cumberland terrapinen, de kan krydses indbyrdes. Mange af de skildpadder, vi ser her i Danmark, er blandinger, af de tre underarter. Især den Guløret-, og Cumberland terrapinen ses tit blandet sammen. Tit på grund af uvidenhed.

En ren Rødøret terrapin, har gule, lige striber, i sine rygskjolds skæl (Se foto i slids show nedenfor)Den Rødøret terrapin's røde øreplet, går ikke over i noget gult. Det er de sikreste tegn på, at du står med en ren Rødøret terrapin og ikke en hybrid. En hybrid mellem en Rødøret terrapin og en Cumberland terrapin, her løber Cumberland terrapin gule rygskjoldsstriber, rundt i et mønster, på skildpaddens rygskjold (Se foto i slids show nedenfor).

Cumberland terrapinens røde øreplet, vil gå over eller fade ud i noget gult eller en gul streg, der løber ned af nakken, på skildpadden (Se foto i slids show nedenfor).

Den Guløret terrapin har kun fire pletter, et på, hver af de fire forreste bugskæl. Har den flere pletter under bugen, så er det en hybrid mellem en Cumberland eller en Rødøret. Både den Rødøret terrapin og Cumberland terrapinen har en sort plet på, hver af deres bugskæl.

Er den Guløret terrapin parret med en Rødøret terrapin, så vil skildpadden også have noget rødligt, på sine gule øremønster (Se foto i slids show nedenfor)

Husk nu på, at terrapiner kan være kryds parret, flere generationer tilbage og derved kan fejl markeringerne, fortsat blive ved med, at dukke op på skildpadderne.

Terrapiner der er parret, med andre skildpadde-arter. Terrapiner kan også krydses, med andre skildpadder-arter. På billedet kan du se krydsning mellem den Rødøret terrapin og en landkortskildpadde - Graptemys ouchitensis (Se foto ovenfor).

Der kan være en lille chance for, at terrapiner kan parre sig, med andre skildpaddearter. Guldskildpadder (Chrysemys), Cooter (Pseudemys), (Deirochelys) og Landkort skildpadder (Graptemys), deres familier ligger ikke så langt fra hinanden. 

Her hos Sumpskildpadder, bryder vi os ikke om denne unaturlige form for avl. Det er skildpadder, der tit bevidst bliver fremavlet for, at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl.

Husk, loven imod at avle terrapiner. Terrapin forbud

Billeder af hybrider

Slideshow

Hybrid Rødøret og Guløret terrapin
Hybrid Rødøret og Guløret terrapin
Guløret terrapin gule øremarkering, har rød i sig.
Hybrid Rødøret og Cumberland terrapin
Hybrid Rødøret og Cumberland terrapin
Den røde plet går over i gul.
Cumberland terrapin
Cumberland terrapin
De gule streger, danner et mønster.
Rødøret terrapin.
Rødøret terrapin.
De gule streger, er lige.
Hybrid Cumberland og Rødøret terrapin.
Hybrid Cumberland og Rødøret terrapin.
Den gule øre streg, er med rød i.

English text. Red-eared slider / Yellowbelly Slider

Redearet Slider (Trachemys scripta elegans)

Redearet Slider (Trachemys scripta elegans)

Trachemys scripta elegans - Red-eared slider
Trachemys scripta scripta - Yellow-bellied slider / terrapin
Trachemys scripta troostii - Cumberland slider / Troost's terrapin

Red-eared Slider. By far the most easily recognized turtle in the United States is the Red-eared Slider (Trachemys scripta elegans). This turtle was the original “dime-store” turtle, until the sale of hatchlings and juveniles less than four inches in length was banned in the 1970’s by the Federal Government due to concerns about transmission of Salmonella to children. Red-eared sliders over four inches long are still sold in pet stores nationwide, and thousands of hatchlings are shipped outside the United States each year.

Although many people remember Sliders as little turtles the size of a quarter, few realize that, if fed and housed adequately, they can grow to be almost a foot in length! Their carapaces are disc-shaped and green with thin yellow stripes or blotches. The underlying coloration of the skin is green also, but with yellow stripes or dots on the legs and face. As their name implies, there is a red spot or wide stripe behind each eye. Closely related turtles are sometimes found in pet stores that have different patterns and lack the red “ear.” Adult male Red-ears have longer tails than females, and have distinctive swordlike front claws. Adult turtles will require a very large aquarium, especially the females, which grow noticeably larger than the males. A 100 gallon/380 liter aquarium would be suitable for an adult pair of Red-ears, for example. A basking site is a necessity for Red-eared Sliders. They will climb onto it and sun themselves under the lights for hours at a time, with legs outstretched to absorb the warmth. In their natural habitat along the Mississippi River and its tributaries, they can often be found basking in just this manner. Sliders are hearty and omnivorous feeders if kept warm enough (water temperature in the upper 70’s°F [25°C], basking area in the upper 80’s°F [30°C]). A varied diet of vegetables, insects, meat, fish or earthworms is essential. Alternately, trout chow* or a prepared turtle food such as Tetra’s Reptomin or Wardley’s Reptile Ten can be fed. With proper care, a captive life span over twenty years is quite possible - one was still alive at a reported age of 41 years (Slavens, 1994).

A number of other turtles can be kept in a manner similar to Red-eared Sliders. These include Florida Cooters (Pseudemys fl oridana), Painted Turtles (Chrysemys picta), and Map Turtles such as the Common Map Turtle (Graptemys geographica). Florida Cooters resemble Red-eared Sliders but have less decoration and a higher domed carapace. They grow somewhat larger–up to 16 in (41 cm) in length. They are more herbivorous than Sliders. In the wild, they congregate in large groups to bask; sometimes two dozen or more may be piled on a single log.