google-site-verification: google1e56d2b7845351c8.html

Inspirationen bag vores coverfoto

Hvordan vi fotograferede vores coverfoto

25-01-2022

Inspiration til billedet kommer fra Michelangelo Buonarotti (1475-1564), der ene mand har udsmykket loftshvælvingen i Det sixtinske Kapel i Rom. Et af billederne er, hvor Maleren har gengivet det øjeblik, hvor Guds finger lige har sluppet Adams finger efter at have vakt ham til live ved at overføre guddomsgnisten til ham. 

Vi ville forsøge at ramme noget der mindede om det billede. Vores tanke er

Inspiration til billedet kommer fra Michelangelo Buonarotti (1475-1564), der ene mand har udsmykket loftshvælvingen i Det sixtinske Kapel i Rom. Et af billederne er, hvor Maleren har gengivet det øjeblik, hvor Guds finger lige har sluppet Adams finger efter at have vakt ham til live ved at overføre guddomsgnisten til ham.

Vi ville forsøge at ramme noget der mindede om det billede. Vores tanke er "Vi tilbyder skildpadder det gode skildpaddeliv", netop ved at række vores hånd frem til Big Mama og skildpadden "tager" imod vores hånd.

Big Mama og Christian står her model, til vores coverfoto.

Først skulle vi øve med Big Mama, så hun kom hen til os, når vi stak hånden ned i dammen til skildpadden. Vi begyndte først med at holde lidt fodersticks imellem vores fingre, indtil Big Mama var fortrolig med at komme hen og spise fra hånden. Herefter skulle vi have Big Mama ud af vandet, hendes sikre plads, det blev en helt anden sag. Det tog lang tid, hvor vi først løftede Big Mama forsigtigt ud af vandet og sætter hende tilbage i vandet igen. Efterhånden opstod der så stor en tillid mellem os og Big Mama, at vi kunne vi holde Big Mama i vores hænder, i lang tid, uden hun ville kravle væk fra os. Både Christian og jeg Claus skulle opnå denne fortrolighed med Big Mama, inden vi kunne begynde at fotografere hende, som vi nu gerne ville. Vi kunne udmærket tage et foto af Big Mama, hvor hun lå på solpladsen, men, nu skulle hun arbejde sammen med os og have nok tillid til os, så hun ikke løber væk og heller ikke være bange for fotokameraet.

Big Mama skulle derfor også lære fotokameraet at kende, at kameraet ikke gjorde hende noget.

Et kamera der holdes et par meter væk fra en skildpadde, det går som regel, hvis vi fotograferer de skildpadder der kender os og vi håndterer og fodrer dagligt. Men, det er en helt anden sag at skulle fotografere en ny og ukendt skildpadde og samtidigt skulle gå helt tæt til skildpadden, det er ikke altid lige let at arbejde med dyr, det vil altid tage lang tids tilvænning for en skildpadde.

Efter nogle dage, havde Big Mama vænnet sig til kameraet, at have den helt tæt ved sig, så vi var sikre på hun ikke vægrede sig ved synet af kameraet, under den endelige fotografering.

Endelig kom dagen, hvor det hele skulle stå sin prøve. Vi mente, at vi havde forberedt dagen godt, billedet skulle nu tages af hånden, der holdes frem imod Big Mama og hun skulle nu gerne være med på at stikke sine sine klør frem, imod Christians hånd.

Hvordan Big Mama skulle ramme hånden, ville vi se til, hvad vi kunne få Big Mama med på. Vi kunne ikke så godt fortælle hende, hvad hun skulle gøre. Vi havde øvet os, med at holde en hånd, hen imod hende og hun ville så reagere på hånden, hvordan, ville tiden vise. Det tog mange forsøg og lang tid, inden Big Mama endelig stak sine klør frem og ramte fingeren som vi ser på billedet.

Til sidst lykkedes det, at få netop det foto vi ønskede, i kameraet.

Billedet benytter vi som vores coverfoto, til Skildpadder ABC hjemmesiden. Baggrunden har vi i dag skiftet ud, fra den sorte, du ser på billedet, til noget mere naturpræget.

Big Mama er en Guløret terrapin, vi har modtog for over ti år siden. Hun er i dag knap tyve år gammel og lever i bedste velgående i vores store terrassedam.

Vi tilbyder fotografering af skildpadder og sælger billeder.

YouTube SkildpadderABC

Skildpadder ABC YouTube kanal

🖱️ Vlog om skildpadder

Del siden