Færdigfoder, mineraler/kalk og vitaminer

Her finder du friske ukrudtsplanter til dine landskildpadder.

Her finder du friske ukrudtsplanter til dine landskildpadder.

Det vigtigste foder til vores landskildpadder er det naturlige foder ukrudtsplanter. 

Du har selvfølgelig også i perioder behov for at give dine landskildpadder noget af det basis/færdigfoder du ser nedenfor.

Det kan være nødvendigt at have basis/færdigfoder liggende klar. Man skal måske på ferie og andre skal have let ved at passe dyrene. Det er regnvejr eller vinter og sneen ligger i driver, så er det rart at have færdigfoder klar på hylden indendørs. 

I dag kan du købe basis og færdigfoder der helt dækker skildpaddens behov, sammen med et godt mineral, kalk og vitamintilskud, vil dine skildpadder kunne leve et fornuftigt liv.

SkildpaddeShop.dk her finder du sidens produkter.

Denne side er opdateret d.4. feb. 2022

Pre Alpin Testudo Herbs til landskildpadder

Pre Alpin Testudo Herbs er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt. Pre Alpin Testudo Herbs er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. I Pre Alpin Testudo Herbs er der fokuseret mere på urter frem for græsser.

Vi anbefaler og benytter selv det her foder, til vores landskildpadder. – Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele. – Fodret er helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler.

Vi anbefaler at du drysser ReptiVite, mineral og kalkpulver over 2-3 gange om ugen, så du sikrer din skildpadde en sund og god opvækst. På den måde holder vi vores skildpadder sunde og raske her hos Skildpadder ABC. Mere om RepteVite vitamin og mineralpulver længere nede på siden. 

Sammensætning: Rå protein 8,8%, Rå Olie og fedt 2,6%, Rå fiber 25,5%, Rå aske 8,8%, Vand, 8,6%, Calcium 0,64%, Fosfor 0,25%, Natrium 0,03% de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Foderet kan fodres ad libitum.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. 

Vitaminer, mineraler og kalk

Sammen med det gode foder, er det også vigtigt at du drysser vitaminer, mineraler og kalkpulver ud over skildpaddens foder. Det er vigtigt at der drysses et pænt lag over fodret.

Sammen med det gode foder, er det også vigtigt at du drysser vitaminer, mineraler og kalkpulver ud over skildpaddens foder. Det er vigtigt at der drysses et pænt lag over fodret.

Giver du dine landskildpadder nok mineraler, kalk og vitaminer?

Kalkmangel er generelt et stort problem hos landskildpadder, som kan forårsage blødt skjold og bløde og svage knogler, med misdannelser, nyreskader og ende ud med en død skildpadde.

Tjek din skildpaddes skjold. Bank forsigtigt på skjoldet med en fingerkno, lyder skjoldet hult, lidt som at slå på en papkasse, så mangler din skildpadde mineraler/kalk. Er du i tvivl, så skal du nok give dine skildpadder mere mineral-, kalk- og vitaminpulver over deres foder. 

Sunde landskildpadder kan du give mineral- og vitaminpulver, hver anden dag. Har du fået nye landskildpadder ind i din samling eller har din skildpadde skjoldproblemer, så drys mineral- og vitaminpulver over skildpaddens foder dagligt. 

Det er især indendørs hold af skildpadder, der hurtigt får mangler af mineraler, kalk og vitaminer. Uden solens stråler eller adgang til UVB-lys og varme, så kan skildpadden ikke optage mineraler, kalk og vitaminer til kroppen.

Skildpadden har behov for meget kalk, du kan også give dine landskildpadder evt. sepiaksaller (se nedenfor) og evt. en kalkblok skildpadden selv kan gnave i.

Vi giver vores landskildpadder mineraler, kalk og vitaminer, hver gang vi fodre dyrene med ukrudtsplanter eller opblødt foder.

Grundfoder de europæiske landskildpadder: Vi fodere vores landskildpadder hovedsagelig med ukrudtsplanter. Om vinteren plukker vi de ukrudtsplanter der er adgang til, og supplerer gerne med en færdigblandet fodersticks af en god kvalitet, det kan være *Sera Raffy Vital landskildpadder og en god ukrudt- og urte foderpille som kan være Pre Alpin Testudo eller Herbs (se fodret andet sted på siden), der skal opblødes i vand.

*Fodersticks drysser vi aldrig med vitamin- og mineralpulver, fodret indeholder det allerede.

Link til vores side med Spise/sikre planter

ReptiVite - Vitaminer, mineraler og kalk til alle landskildpadder

Sepiaskaller og ReptiVite indeholder alle vitaminer, mineraler og kalk dine skildpadder behøver.

Sepiaskaller og ReptiVite indeholder alle vitaminer, mineraler og kalk dine skildpadder behøver.

Zoo Med er stolte over at kunne tilbyde ReptiVite ™ med D3, et komplet vitamin-, mineral- og aminosyrekompleks specielt formuleret til skildpadder og krybdyr. ReptiVite™ er calciumbaseret for at sikre en sund knogle- og skjold vækst med det korrekte 2:1-forhold mellem calcium og fosfor. Oprindeligt udviklet til San Diego Zoo til at afhjælpe de skjold problemer der fandtes hos nogle skildpadder, blandt andre at de fik bløde skjolde.

ReptiVite bruges i dag af nogle af de mest respekterede zoologiske haver og dyreparker i hele verden. Det første krybdyr vitamin til at omfatte det komplette aminosyrekompleks, en vigtig komponent i proteinfordøjelsen. ReptiVite™ indeholder ikke kunstige tilsætningsstoffer eller fyldstoffer som soja, gær eller saccharose.

Her benytter vi altid ReptiVite et vitamin- og mineraltilskud til det foder du benytter til dine sumpskildpadder, landskildpadder og terrariedyr.

Det er en blanding af flere vitaminer og mineraler i det rette forhold, til skildpadder, blandingen er udviklet af dyrlæger.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite, til alle vores skildpadder. Vi får skildpadder ind, der typisk er i underskud af mineraler, kalk og vitaminer, de skildpadder skal hurtigt op i en god kondition. Her har vi gode erfaringer med at benytte ReptiVite, der hurtigt hjælper vores dyr og holder dem sunde og raske. Derfor er vi sikre på at ReptiVite er et kvalitetsprodukt, vi kun kan anbefale.

Husk, sammen med ReptiVite skal dine skildpadder have adgang til en solplads, med både en UVB- og varmepære ellers får skildpadden ingen som helst gavn af de gode vitaminer og mineraler du forsøger at give skildpadden. Udendørs hold af skildpadder, har solens stråler og behøver derfor ikke en solplads, med UVB-lys og varme.

ReptiVite er et velprøvet produkt. ReptiVite benyttes af dyrehold og veterinære over hele Verden.

Anbefaling: Desinficeres drikkeskål og foderskål dagligt.

ReptiVite hjælper og:

  • Tilføjer dyret de nødvendige vitaminer, mineraler, kalk og sporstoffer
  • Styrker dyrets appetit, ved underernæring
  • Hjælper skildpadden og krybdyrets skjold– og hamskift
  • Styrker skildpaddens skjold og skellet
  • Styrker dyret under væksten
  • Styrker dyrets fertilitet
  • Styrker dyret mod stress og øger dyrets aktivitetsniveau
  • Styrker skildpaddens og krybdyrets ægproduktion
  • Er med til at holde skildpaddens skjold, kraftig og solid af kalk, så sumpskildpadden kan overleve vinterens dvaleperiode.* Mere om det nedenfor.

*Kalk er livsvigtigt for skildpadder. Går din sumpskildpadde i dvale, er det livsvigtigt for skildpadden, at der er opbygget et solidt kalkindhold i dyrets skjold. Det bliver du klar over, når du har læst artiklen her: Livet uden ilt skrevet af blandt andre professor Tobias Wang, Zoofysiologi, Aarhus Universitet. 

Instruktioner fra ZooMed:
Brug 2-3 gange ugentligt på skildpaddens foder.
ReptiVite™ på foder: Strø let over grøntsager, frugt og ukrudtsplanter.
ReptiVite™ på insekter: Strø let over insekter.

Her hos Skildpadder ABC benytter vi ReptiVite:
- og strør det over landskildpaddens foder, hver gang vi giver ukrudtsplanter og tørrede     planter og Pre Alpin der skal opblødes i vand.
- og blander det i sumpskildpaddens foder, f.eks. frisk ferskvandsfisk og kylling.

Ingredienser: Dicalciumphosphat, præcipiteret calciumcarbonat, maltodextriner, kaliumchlorid, salt, L-leucin, L-arginin, L-lysin, askorbinsyre, magnesiumoxid, L-valin, L-isoleucin, L-Alanin, L-glutamin, L- Threonin, L-Phenylalanine, d-Calcium Pantothenate, Cholin Bitartrate, L-Tyrosine, Lecithin, L-Cystine, L-Histidine, Glycin, L-Methionine, L-Serine, L-Aspartic Acid, Mangan Sulfate, Niacin, Ferrum Fumarate , Zinkoxid, Glutaminsyre, Riboflavin, Kobbersulfat, Thiaminhydrochlorid, Folsyre, Pyridoxinhydrochlorid, Vitamin A-acetat, Menadion Natrium Bisulfit-kompleks (Kilde til K-vitaminaktivitet), Biotin, Vitamin B12-supplement, Tørret tang, dl-Alpha Tocopherol Acetat, Cholecalciferol (kilde til vitamin D3).

Garanteret analyse:
Fugt (maks.) 2,5%
Arginin (min.) 0,36%
Histidin (min.) 0,13%
Isoleucin (min) 0,26%
Leucine (min.) 0,44%
Lysin (min.) 0,36%
Methionin (min) 0,12%
Phenylalanin (min) 0,23%
Threonin (min.) 0,24%
Valine (min) 0,27%
Calcium (min) 25,9%
Calcium (maks.) 29,0%
Fosfor (min) 10,57%
Kalium (min) 1,76%
Natrium (min) 1,63%
Magnesium (min) 0,27%
Jern (min) 450 mg/kg
Kobber (min.) 225 mg/kg
Mangan (min.) 1.000 mg/kg
Zink (min) 450 mg/kg
Jod (min) 2,15 mg/kg
A -vitamin (min.) 220.264 IE/kg
Vitamin D3 (min.) 22.907 IE/kg
E -vitamin (min.) 2.200 IE/kg
Menadione (min.) 45,0 mg/kg
Thiamin (min.) 185 mg/kg
Riboflavin (min) 275 mg/kg
d-pantothensyre (min.) 1.900 mg/kg
Niacin (min.) 670 mg/kg
Pyridoxin (min.) 67,0 mg/kg
Folinsyre (min) 107 mg/kg
Biotin (min.) 27,0 mg/kg
Vitamin B12 (min.) 6,7 mg/kg
Cholin (min) 1.870 mg/kg
Alanin (min.) 0,24%
Aspartinsyre (min.) 0,10%
Cystin (min.) 0,13%
Glutamin (min.) 0,24%
Glycin (min.) 0,12%
Serine (min.) 0,12%
Tyrosin (min.) 0,18%
Askorbinsyre (min.) 3.100 mg/kg

Kvalitets landskildpaddefoder Sera Raffy Vital

Landskildpadder spiser her Sera Raffy Vital nature kvalitets landskildpaddefoder, med god appetit.

Landskildpadder spiser her Sera Raffy Vital nature kvalitets landskildpaddefoder, med god appetit.

De fleste landskildpadder vil hurtigt spise det her foder Sera Raffy Vital. Husk nu, dine landskildpadder skal også have andet foder, varieret foder er vigtigt.

Fodret er velafbalanceret, med et bredt indhold af urter, alger og grønt til landskildpadder og planteædende krybdyr. Fodret har en afbalanceret sammensætning tæt på det naturlige, indeholder mineraler, kalk og vitaminer, landskildpadder har behov for.

Fodret har - i passende små mængder - også et optimal indhold af høj kvalitet protein og omega fedtsyrer.

Fodret styrker skildpaddens immunforsvar, skjold vækst, skelet, organer, ægproduktion og aktivitetsniveau.

Fodret kan gives til alle landskildpadder, skildpadden spiser villigt fodret og skal ikke bruge flere uger for at vænne sig til fodret.

Vi drysser ikke vitamin- og mineralpulver over de færdige fodersticks.

Vi giver selv fodret tørt, men det kan også gives med lidt vand over.

Sammensætning: hvedemel, majsstivelse, urter, lucerne, havalger, hvedegluten, brændenælde, ølgær, gulerødder, persille, spirulina, paprika, sukker, rapsolie, spinat, mannan-oligosaccharider, grønlæbet musling, Haematococcus-alger, hvidløg.

Analytiske dele: Råprotein 14,2%, Råfedt 1,7%, Råfiber 11,1%, Fugt 5,3%, Råaske 7,5%, Ca 1,4%, P 0,5%. Vitaminer og provitaminer: Vit. En 24.000 IE / kg, Vit. D3 1.200 IE / kg, Vit. E (D, L-a-tocopherylacetat) 48 mg / kg, Vit. B1 24 mg / kg, Vit. B2 72 mg / kg, stab. Vit. C (L-ascorbylmonophosphat) 440 mg / kg.

Pre Alpin Testudo Original

Pre Alpin Testudo Original. Find det på www.SkildpaddeShop.dk

Pre Alpin Testudo Original. Find det på www.SkildpaddeShop.dk

Pre Alpin Testudo Original er et fuldfoder, med et højt fiberindhold og lavt proteinindhold, du kan give din landskildpadde dagligt.

Pre Alpin Testudo Original er 100% økologisk dyrket, med over 60 forskellige sorter af græsser og urter. Anbefales af Landskildpaddeeksperten hos SkildpadderABC. - Indeholder ingen korn eller animalske bestanddele - Helt fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler Planteindhold i Pre Alpin Testudo Original

indhold: Tørstof 92,0 % Fosfor 0,24 % Råfibre 29,6 % Jern 245 mg/kg Råprotein 5,2 % Mangan 26 mg/kg Råaske 5,4% Caroten 19.0 mg/kg Råfedt 2,1% Kobber 3,8 Mg/kg Calcium 0,5 % Zink 20 mg/kg de anførte tal er gennemsnitsværdier, med naturlige afvigelser.

Fodret opblødes i vand og serveres med kalk og vitamin, drysset oven på. Det vil være god fornuft i at strø ReptiVite over der indeholder mineraler, kalk og vitaminer hen over dette foder. 

Sundt supplerende vinter foder til landskildpadder

Her hos Skildpadder ABC benytter vi gerne de tørrede planter, som supplement om vinteren. Vi bruger de tørrede planter, til at spice de halvvisne ukrudtsplanter op med, vi samler ind om vinteren og til at blande imellem Pre Alpin Testudo og Herbs (se andet sted på siden)

Sundt supplerende foder til skildpadder.

Rosenblade. De aromatiske, duftende rosenblade afrunder en sund kost og tilbyder lækker afveksling. De røde farver trigger landskildpadden til at spise dem, dyrene er derfor ikke længe om at vænne sig til det sunde produkt, der er rig på C-vitaminer. Indhold: 100% Rosenblade.

Morgenfruer. De meget populære og velsmagende morgenfrueblomster er landskildpadder glade for. De er ikke kun en lækker ændring i dagens menu, men hjælper også dyrene imod mave- og tarmsygdomme. Indhold: 100% Morgenfrue blomster.

De tørrede planter, kan gives enten tørt eller vædet med vand.

Rosenblade og morgenfruer kommer begge fra Agrobs, der også er producent af de kendte Pre Alpin produkter. 

Begge type foder, er også fremragende supplement foder, især om vinteren, at give til marsvin og kaniner.

Begge typer foder sælges i poser med 100 gram.

Agrobs Rosenblade og Pre Alpin

Agrobs Rosenblade - Sundt supplerende foder til gnavere og skildpadder. De aromatiske, duftende rosenblade afrunder en sund kost og tilbyder lækker afveksling, her i den kolde vinter.

Vi pifter også vores Pre Alpin om med lidt Morgenfruer. 

Agrobs Rosenblade blander vi her sammen med Pre Alpin Testudo fra vores venner hos SkildpaddeShop.dk

Nu skal det bare blødes lidt op i vand, så er fodret klar til vores landskildpadder.

Hugro tørrede mælkebøtte blade

Hugro tørrede mælkebøtte blade

Hugro tørrede mælkebøtte blade

Hugro tørrede mælkebøtte blade er et godt kosttilskud til landskildpadder. Tørrede mælkebøtter har samme næringsindhold som friske mælkebøtter og er derfor en udmærket kilde til kalk og vitamin C. Tørrede mælkebøtter er ligeledes perfekte til landskildpadder der ikke lægges i vinterhi.

Indhold: 300g. Tørrede mælkebøtter indeholder massere af calcium og vitamin C. De tørrede mælkebøtter fra Hugro er dyrket i Tyskland på økologiske tyske marker og derefter tørret i en proces hvor alle de vigtige vitaminer, mineraler, proteiner og fibre er bevaret så den tørrede mælkebøtte har samme sammensætning som en frisk mælkebøtte.

Fodret kan gives tørt eller lidt fugtigt. Det vil være god fornuft i at strø vores Reptivite+D3 komplet vitamin, kalk og mineralpulver hen over fodret.

De tørrede mælkebøtter kan evt. blandes sammen med nogle af vore øvrige foderemner, det kan være Pre Alpin.

Opbevaring sker bedst et køligtog  mørkt sted, posens indhold må ikke udsættes for direkte sollys eller fugt, da det vil skade mælkebøtterne.

Indhold i % Protein: 13,7% Rå Fibre: 20,8% Herudover indeholder mælkebøtter følgende vitaminer: A-Vitamin, Betacaroten, B1-Vitamin, B2-Vitamin Niacin og Jern.

Nyhed - Testudo Frø Mix

Måske har du svært ved at komme ud og plukke ukrudtsplanter selv, så kan være noget for dig. Du kan også så frømix og benytte planterne som et supplement til dine skildpadders foder.

Testudo såsæd er velegnet til krukker og frilandsanlæg.

Her hos SkildpadderABC har vi i vinterperioden, sået frøene indendørs, det kræver lys og varme, for succes. Frøblandingen er et godt supplement til dine skildpadder. Blandingen er nem at så og få til at spire.

Udendørs. Skildpadder må først gå i det tilsået område, frøene er fuldt udvokset. Såtidspunkt er fra forår til efterår, vi anbefaler dig, at du sår frøene i havejord uden gødning. Tryk frøene lidt ned i jorden og vand regelmæssigt når frøene begynder at spirer.

Indehold: Rundbælg, Fladbælg, Persille, Dild, Fennikel, Kommen, Lancet vejbred, Eng knop, Morgenfruer, Marguerite, Blåhat, Katost og Røllike.

Find frø mix hos vores venner SkildpaddeShop.dk

Foderskåle til landskildpadder

Vi benytter denne skål, der er tung og næsten umulig for landskildpadden at vælte. Vi har gode erfaringer med skålen til vores landskildpadder. Skålen er glaseret indvendig og derfor let at rengøre.  

Find foderskåle på SkildpaddeShop.dk

Vil du vide lidt mere om, hvilke UVB-, og varmepærer og teknik du kan finde på SkildpaddeShop: Teknik

Her handler vi

Dette mix redder liv. Reptisun 5,0 UVB-pære - 35 w. halogen spot varmepære - Sera Raffy p fodersticks - ReptiVite med vitaminer og mineraler. Set hos SkildpadderShop.dk

Del siden