Solplads/landdel, æglægningsplads til sumpskildpadder

Solplads idéer til vandlevende skildpadder.
Solplads/landdel, æglægningsplads til sumpskildpadder
 
Scrolle ned og få dig en oversigt over slideshow, i collagen.
! Husk også at se billederne, på side 2. Gå ned til bunden, af denne siden - tryk 2.
 
Her viser vi forskellige muligheder for, hvordan du kan give dine skildpadder en solplads. Billederne er med vores korte kommentar og er tænkt som inspiration, til jer, der mangler idéer til at bygge en god solplads, til jeres sumpskildpadder.
 
Flydende øer, huler til skildpadder, flydende træstamme, UVB- og varmepærer, lamper og alt andet spændende til dine skildpadder, finder du på SkildpaddeShop.dk 
 
Hvordan du kan indrette en solplads til dine skildpadder.

En solplads/landdel der vil passe til de fleste sumpskildpaddearter og dække dyrenes behov:
 
1. Temperatur på solplads, under lamperne, her skal de voksne dyr have 30-35 grader.  Husk, dine skildpadder skal også have adgang til en skyggefuld plads, hvor temperaturen kun er ca.20 grader.
 
2. Fjern gerne låget og evt. glas over akvariet. Skildpaddens skjold rådner fordi landdelen bliver for fugtigt. Det vil også være lettere at montere UVB-lys og varmepæren, uden låget.
 
3. Hæng både en UVB- og varmepære op. Altså 2 pærer! UVB 5,0 dækker de fleste skildpadders behov (pærer med både UVB-lys og varme, de pærer findes). Men vi syndes herfra ikke at de fungere godt nok til skildpadder!
 
4. Solpladsen skal være bygget, så skildpadden kan ligge og blive helt tør. Ellers er der risiko for at skildpaddens skjold vil rådne! Se mere om Skjoldproblemer
 
5. Sikring mod katte og børn, så de ikke kan komme til skildpadderPas på salmonella
 
6. Indgang og opgang til solpladsen/land, skal være så bred som mulig. Et lille hul til indgang, det fungerer ikke! Skildpadder skal ikke tænke for meget over opgaven, der ligger foran dem.

Vi skal bygge en solplads, der dækker skildpaddens behov og ikke kun, hvad vi selv synes er muligt. Har du voksne hunner, så er det en god ide, hvis dine skildpadder også har en æglægningsplads, med muldjord (uden gødning) eller kokosmuld
 
Se også siden om, hvordan man kan benytte: Drivtømmer og sten fundet i naturen.

Indret akvarium for de større sumpskildpaddearter.

Indret akvarium for de sumpskildpaddearter der ikke svømmer så godt eller helst vil kravle, Moskusskildpadder og Kinesiske trekølsskildpadder m.fl.

Over enhver solplads, skal der hænge både en UVB- og varmepærer til sumpskildpadder.
 
 Denne side er opdateret d.6. juli 2022

 
Collage af solpladser til sumpkildpadder
Vi kommentere kun solplads/land.
Husk, der skal altid være både en UVB-pære og en varmepære over solpladsen.
Har du en god solplads, du gerne vil have med her på siden, så send det gerne til: Skildpadder.ABC@gmail.com med tilladelse til at må benytte billedet. Dit navn vil blive skrevet til, hvis du vil.